Mascarpones sargarepa torta


Mezes kremes:
Teszta:
40 dkg liszt
5 dkg vaj
1 tojas
15 dkg cukor
3-4 ek tej
6 dkg mez
1 kk szodabikarbona
Krem:
3 dl tej
6 dkg buzadara
20 dkg cukor
20 dkg margarin
1 citrom reszelt heja
Baracklekvar
rum
Vaj+tojas+cukor+tej+mez vizgoz felett suru kremme foz-kihut
Ha langyosra hult, liszt+szodabikarbona hozzaad, sima tesztava gyurni, 4 fele oszt, legalabb fel ora pihentet.
Kinyujt, 180 fokon 8-10 perc alatt egyenkent megsut
Krem:
Tejet felforralni,daraval suru kremme fozni-kihuteni
Vajat habosra kever cukorral, citrom heja hozzaad
Lapokat egyenkent rummal meglocsolni, lekvarral megken, kremmel megkenni
Teteje csokival bevon
Hideg helyen legalabb egy napig pihentetni




Citrom torta:
Teszta:
225 g liszt
150 g vaj
70 g cukor
Cs. So
1 citrom leve+ heja
1 tojas+ 1 tojassargaja
Krem:
8 egesz tojas
3 dl tejszin
4 citrom leve+2 heja
150 g cukor
150 fokon 35 perc


Piskota alaprecept: 26 cm
120 g liszt
80 g etkezesi kemenyito
2 kk. Sutopor
6 tojas
180 g cukor
1 van. cukor
Tojasokat szetvalaszt , pici hideg vizzel es csipet soval, cukor felevel kemeny habba ver
Masik fele cukorral+ van cukorral kikever sargaja
Liszt+ kemenyito+sutopor egybe szital
Felvaltva a lisztes keverek es feherje adagol a sargajahoz


Csokis bogres suti
2 db tojas
10 dkg vaj ( olvasztott)
1 bogre cukor
1 bogre kakao por
1 bogre liszt
1 bogre tej
1 db sutopor
A hozzavalokat alaposan elkerni, vajazott, lisztezett tepsiben,elomelegitett sutoben 170 fokon 40 percig sutni.

Omlos teszta ( sos) alaprecept:
250 g liszt
150 g hideg vaj
2 csipet so
1 tojassargaja
2 kanal hideg viz
Vajat reszeljuk le nagy lyuku reszelon,liszttel dolgozzuk el.
Maradek hozzavaloval alaposan dolgozzuk el, foliaba csomagol,hotobe tesz egy orara.


Omlos teszta ( edes) alaprecept:
300  g liszt
200 g  hideg vaj
100 g porcukor
1 van. Cukor
1 kk. Sutopor
1 csipet so
1 citrom reszelt heja
1 tojassargaja
1-2 kk tejfol
Liszt elmorzsol vajjal ( legjobb, ha a vajat nagylyuku reszelon belereszeljuk a lisztbe, igy nem maradnak vajcsomok)
Maradek hozzavalot beletesszuk, alaposan osszedolgozzuk. Foliaba csomagoljuk, hutobe tesszuk 1 orara.
Attol foggoen mit szeretnenk vegeredmenynek, kinyujtjuk, vajazott formaba simitjuk, megszurkaljuk az aljat, sutopapirral kibeleljuk es valamilyen huvelyessel( lencse, bab, de ma mar lehet kapni erre a celra un. Sutobabot is) kibeleljuk, es elosutjuk.



Gyumolcs torta lap
4 db tojas
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin
Tojasfeherjeket habba verni
Sargakat egyenkent hozzaadni
Cukor+liszt+olvasztott margarine
Vajazott, lisztezett tepsiben, kozepes langon, 12 percig sutni



Kakaos piskota 23 cm:
7 db tojas
14 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakopor
Tojasokat szetvalaszt , pici hideg vizzel es csipet soval, cukor felevel kemeny habba ver
Masik fele cukorral+ van cukorral kikever sargaja
Liszt+ kemenyito+sutopor+kakaopor egybe szital
Felvaltva a lisztes keverek es feherje adagol a sargajahoz



 Mascarpones sargarepa torta
Teszta:
200 g reszelt sargarepa
4 db tojas
150 g porcukor
150 g daralt dio
100 g finomliszt
1 citrom reszelt heja
Csipet so
Cs. Gyomber, szerecsendio
Krem:
500 g mascarpone
150 g porcukor
1 cs. Van.cukor
1 narancs reszelt heja
Teszta:
Tojsarga+porcukor habosra
s.repa+dio+liszt+citrom heja+so+fuszerek
tojas feherje habbal lazit
vajazott, lisztezett formaban sut 40 percig

Kremmel megtolt, kivulrol bevonni.