Mezes kremes:
Teszta: 40 dkg liszt 5 dkg vaj 1 tojas 15 dkg cukor 3-4 ek tej 6 dkg mez 1 kk szodabikarbona Krem: 3 dl tej 6 dkg buzadara 20 dkg cukor 20 dkg margarin 1 citrom reszelt heja Baracklekvar rum | Vaj+tojas+cukor+tej+mez vizgoz felett suru kremme foz-kihut Ha langyosra hult, liszt+szodabikarbona hozzaad, sima tesztava gyurni, 4 fele oszt, legalabb fel ora pihentet. Kinyujt, 180 fokon 8-10 perc alatt egyenkent megsut Krem: Tejet felforralni,daraval suru kremme fozni-kihuteni Vajat habosra kever cukorral, citrom heja hozzaad Lapokat egyenkent rummal meglocsolni, lekvarral megken, kremmel megkenni Teteje csokival bevon Hideg helyen legalabb egy napig pihentetni |
Citrom torta:
Teszta: 225 g liszt 150 g vaj 70 g cukor Cs. So 1 citrom leve+ heja 1 tojas+ 1 tojassargaja Krem: 8 egesz tojas 3 dl tejszin 4 citrom leve+2 heja 150 g cukor | 150 fokon 35 perc |
Piskota alaprecept: 26 cm
120 g liszt 80 g etkezesi kemenyito 2 kk. Sutopor 6 tojas 180 g cukor 1 van. cukor | Tojasokat szetvalaszt , pici hideg vizzel es csipet soval, cukor felevel kemeny habba ver Masik fele cukorral+ van cukorral kikever sargaja Liszt+ kemenyito+sutopor egybe szital Felvaltva a lisztes keverek es feherje adagol a sargajahoz |
Csokis bogres suti
2 db tojas 10 dkg vaj ( olvasztott) 1 bogre cukor 1 bogre kakao por 1 bogre liszt 1 bogre tej 1 db sutopor | A hozzavalokat alaposan elkerni, vajazott, lisztezett tepsiben,elomelegitett sutoben 170 fokon 40 percig sutni. |
Omlos teszta ( sos) alaprecept:
250 g liszt 150 g hideg vaj 2 csipet so 1 tojassargaja 2 kanal hideg viz | Vajat reszeljuk le nagy lyuku reszelon,liszttel dolgozzuk el. Maradek hozzavaloval alaposan dolgozzuk el, foliaba csomagol,hotobe tesz egy orara. |
Omlos teszta ( edes) alaprecept:
300 g liszt 200 g hideg vaj 100 g porcukor 1 van. Cukor 1 kk. Sutopor 1 csipet so 1 citrom reszelt heja 1 tojassargaja 1-2 kk tejfol | Liszt elmorzsol vajjal ( legjobb, ha a vajat nagylyuku reszelon belereszeljuk a lisztbe, igy nem maradnak vajcsomok) Maradek hozzavalot beletesszuk, alaposan osszedolgozzuk. Foliaba csomagoljuk, hutobe tesszuk 1 orara. Attol foggoen mit szeretnenk vegeredmenynek, kinyujtjuk, vajazott formaba simitjuk, megszurkaljuk az aljat, sutopapirral kibeleljuk es valamilyen huvelyessel( lencse, bab, de ma mar lehet kapni erre a celra un. Sutobabot is) kibeleljuk, es elosutjuk. |
Gyumolcs torta lap
4 db tojas 18 dkg cukor 14 dkg liszt 10 dkg margarin | Tojasfeherjeket habba verni Sargakat egyenkent hozzaadni Cukor+liszt+olvasztott margarine Vajazott, lisztezett tepsiben, kozepes langon, 12 percig sutni |
Kakaos piskota 23 cm:
7 db tojas 14 dkg cukor 12 dkg liszt 3 dkg kakopor | Tojasokat szetvalaszt , pici hideg vizzel es csipet soval, cukor felevel kemeny habba ver Masik fele cukorral+ van cukorral kikever sargaja Liszt+ kemenyito+sutopor+kakaopor egybe szital Felvaltva a lisztes keverek es feherje adagol a sargajahoz |
Mascarpones sargarepa torta
Teszta: 200 g reszelt sargarepa 4 db tojas 150 g porcukor 150 g daralt dio 100 g finomliszt 1 citrom reszelt heja Csipet so Cs. Gyomber, szerecsendio Krem: 500 g mascarpone 150 g porcukor 1 cs. Van.cukor 1 narancs reszelt heja | Teszta: Tojsarga+porcukor habosra s.repa+dio+liszt+citrom heja+so+fuszerek tojas feherje habbal lazit vajazott, lisztezett formaban sut 40 percig Kremmel megtolt, kivulrol bevonni. |