1 pint tejszin vagy 560ml
1 pint tej vagy 560 ml
6 tojas sargaja
100 g cukor
2 vanilia rudA tejszint es tejet felforralom a vanilia rudak kikapart magjaval.
Amig felforr,addig a tojas sargajat kikeverem habosra a cukorral.
Ha felforrt a vanilias tejes keverek,lehuzom a tuzrol, hokiegyenlitessel beleontom a cukros sargajat,kikerem,majd visszateszem a tuzre, es addig melegitem ujra folytonos keveres kozben, amig el nem kezd surusodni.Ekkor azonnal leveszem a tuzrol,kiontom egy masik edenybe es hidegre teszem,mig nem dolgozok vele tovabb.
Kis formakba ontom( barmi megfelel,ami berakhato a sutobe), friss gyumolcsoket teszek az aljaba, beleontok a vanilias krembol az edeny 3/4-eig.
Egy melyebb tepsibe vizet ontok,majd ebbe allitom bele a kis megtoltott formakat es 110 fokos elomelegitett sutoben 30 percig gozolom.
30 perc utan kiveszem a vizfurdobol a bruleet,majd hutobe rakom,h a tojas sargaja "osszehuzza" a kremet.
Fel napig erdemes a hutoben hagyni,h jol kihuljon,majd talalaskor cukorral ( legjobb a barna demerara) megszorjuk es sutoben pirito fokozaton a tetejet megpiritjuk.